Az én történetem....

 

Nem könnyű tudomásul venni, ha elhízunk, főleg ha 55 kg volt szinte mindig a súlyunk. Én 3 gyermek után is 52-55 kg voltam. Elégedett voltam, mert könnyű volt mozogni, pörgős ugri-bugri voltam, könnyen találtam magamra ruhát, nem kellett azt néznem hol dudorodik ki egy kis háj. Vidámak voltak a napjaim és nem is kellett mérlegre sem állnom, sőt dietázni, fogyókúrázni sem. Aztán valahogy nehezebb időszak következett, munka, család, stressz... A munkahelyen nehezen volt megoldható a normális étkezés, hol nappal, hol éjszaka dolgoztam. Vagy vittem itthonról kaját vagy ott a  büfében a konyhán készült ételeket vettem meg. Volt össze-vissza alvás, nassolas, és rendszertelen mozgás, kimerültség, fáradtság. 

 

Sokáig nem is mértem magam, vagy ha mértem, még a családomnak sem mondtam el hány kiló vagyok. Szégyelltem.

A rokonság akkoriban ritkán látott, arra emlékeztek, hogy sovány vagyok, talán még túlságosan is. Aztán amikor úgy látták, hogy felszedtem néhány kilót, meglepődtek, és nem gondolva arra, hogy talán ez rosszul esik nekem, megjegyezték : jól meghíztal, megassszonyosodtál, mekkora combjaid vannak... Megjegyzem, pár kiló plusz volt akkoriban rajtam több.  Arra nem gondoltak, hogy megbántanak, vagy esetleg valami betegség is lehet a háttérben. Persze nem volt! És most sincs. Csupán arról volt szó, hogy nem mozogtam úgy mint rég, elmaradt a biciklizés, és jöttek a "máris azonnal elájulok, ha nem eszek, elszédülök, rosszul leszek, máris azonnal kell valami nasi, jöhet a csoki, cukor, rágó bármi csak ne legyek rosszul... Na ez persze odavezetett, hogy szépen gyarapodott a súlyom . Bármi történt, nekem azonnal kellett valami amit ehettem. Kérdezték tőlem jó - e a cukrom, mert lehet azért érzem így magam mert azzal van baj. Nem mutatott ki a vizsgálat semmi vészes dolgot. Folytatódott minden... Próbáltam kevesebbet enni, de mindig éhes voltam. Fogyókúrát nem igazán szerettem volna kipróbálni. Egyébként is arról szólt, hogy ne egyél annyit. A fügekaktusz kapszulát és a zöld kávé kapszulát próbáltam, de nem túl jó minőségű volt és nem is használt, abba hagytam. Arra nem volt időm, hogy eljárjak valahova tornázni. Néha otthon tornázgattam, de keveset. Két éve megismertem egy céget, és itt találtam lehetőséget arra, hogy éhezés nélkül fogyjak , miközben az egészségem is rendbe jön. A szív probléma még 25 évvel ezelőtt kezdődött, és néhány éve már vérnyomás gondok és ízületi fájdalmak is előjöttek. Néha szedtem a gyógyszerek, máskor nem, mert nem tartottam jó dolognak mérgezi magam. Jól voltam, nagy problémák nem voltak.

Nos, a történetem azért kezdtem el, mert most, hogy vannak akik velem együtt kezdtek fogyni, én úgy gondoltam felvállalom publikusan a kilóimat, a centijeimet. Nem volt könnyű döntés. Már tavaly szeptemberben ugyan beneveztem egy fogyiversenybe, de aztan valahogy nem ment úgy ahogy kellett volna. Betegeskedtem is, bár azelőtt  jó ideje nem voltam beteg. Később rájöttem igazából velem van a baj, a gondolkodasommal, a kitartasommal... Alig vártam a verseny véget.. Aztán úgy döntöttem a következő versenyre csak akkor nevezek be, ha "megjött az eszem". 2019 januárban újra indult a verseny... Én ekkor eldöntöttem, keresek néhány fogyni vágyó ismerőst és mi majd együtt, verseny nélkül motiváljuk egymást. Ez így is lett. Nem versenyünk... Csupán ők név nélkül, én pedig névvel megosztjuk egymással az adatainkat hétről hétre. Nagyon örülök, mert tényleg erőt ad ez nekem is. És van eredmény! Van, hogy nincs változás, de megyünk együtt tovább. Kitartunk! ❤️ Lesz eredmény mindenkinek! Van hitünk, és ez nagyon fontos!

Szóval én ezért vállaltam fel azt, hogy már 81, 7 kg voltam. És már nem is gondolom azt, hogy ciki, mert olyan jól haladok a fogyással, hogy látom a végét, amit szeretnék. 4 hét alatt 4,4 kg-ot sikerült fogynom. Ez egyedi dolog, van aki többet is fogy ennyi idő alatt, van akinek később indul be a fogyás, de lehet cm -ben észre vehetőbb a változás. Most gőzerővel élem az életmódot, amit választottam. Bárki velem tarthat, nem fogja megbánni. Mindenki mellett ott leszek és segítek. Együtt megyünk az úton  :) 

Az pedig, hogy miről is szól ez az életmódprogram egy másik történet, amit hamarosan olvashattok itt. Ha valaki türelmetlen kérdezzen  :) Elérhetőségeim : szter2020@gmail.com,

Skype:  eszter6811

Szép napot!